Πετυχημένο το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Πραγματοποιήθηκε από τη Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά
06/07/2024
1' διάβασμα
petychimeno-to-4o-gastronomiko-festival-piliou-325408

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το 4ο Peliogastronomy Festival στην Πορταριά Πηλίου, από την Karaiskos agritourism farm με τη συνδιοργάνωση της «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Visit Greece. Η επίσημη έναρξη
του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πηλίου έγινε την Παρασκευή 28 Ιουνίου με την εναρκτήρια εκδήλωση και μία ενδιαφέρουσα εσπερίδα, με τίτλο «Διατηρώντας την αυθεντικότητα ενός τόπου μέσω του υπεύθυνου τουρισμού».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις που έγιναν από νέους ανθρώπους με όρεξη και πάθος για τη δουλειά τους, αλλά και τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση της αυθεντικότητας των τόπων. Μίλησαν για τα ανοιχτά αγροκτήματα ως εργαλείο για την εκπαίδευση των παιδιών στη βιώσιμη διατροφή, για τα βότανα στην τοπική κοινωνία και στην τουριστική εμπειρία, για τη δύναμη διατήρησης των παραδοσιακών τεχνικών δημιουργίας υφασμάτων και τις φυτικές βαφές κ.ά. Ακόμη, στην Karaiskos agritourism farm υπήρχαν κιόσκια με τοπικά προϊόντα και εδέσματα από τοπικά μαγαζιά εστίασης, καθώς και μικροπαραγωγοί, που ανέδειξαν τα προϊόντα τους, όπως γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, ελαιόλαδο, κρασί, μπύρα, τσίπουρο, χυμός και άλλα προϊόντα από ρόδι, βότανα, μαύρο σκόρδο, προϊόντα θαλασσινών κ.ά.