Πιέζουν τους υποψήφιους περιφερειάρχες οι αγρότες του Σπερχειού

sperxeios
Η παλαιότητα του αρδευτικού δικτύου στην κοιλάδα του Σπερχειού αποτελεί για τους αγρότες της περιοχής ένα βασικό κίνητρο για την πίεση των υποψήφιων περιφερειαρχών στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να πάρουν θέση για το θέμα.

Ζητούν νέο δίκτυο άρδευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα προβλήματα που παρουσιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες από την έλλειψη του νερού. Τα ΤΟΕΒ της περιοχής που διαχειρίζονται τις αρδευτικές ανάγκες των αγροτών σε έκταση πάνω από 70.000 στρέμματα επισημαίνουν την παλαιότητα του δικτύου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναζητώντας την επίλυσή τους.

Σε δήλωσή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Θανάσης Παπαθανασόπουλος, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Λαμίας κάνει λόγο για την άμεση αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης: «Οι λόγοι που μας αναγκάζουν να πιέσουμε τους υποψήφιους περιφερειάρχες εστιάζονται στο γεγονός ότι τα 30.000 στρέμματα έχουν αυξημένη αλατότητα, με αποτέλεσμα να γίνονται παθογενή και να απαιτείται άμεση εξυγίανση».

Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν την ένταξη του νέου αρδευτικού δικτύου στο ΕΣΠΑ, με στόχο τη μείωση του κόστους άρδευσης, την αύξηση της παραγωγής, και τη βελτίωση των εδαφών για τη μείωση των κουνουπιών (η περιοχή της Ανθήλης τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα). Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11.00 το πρωί στην Ανθήλη.