Πήραν υποσχέσεις για τους βοσκότοπους οι Κρητικοί

Διαβεβαιώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους δίνουν στους Κρητικούς κτηνοτρόφους το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη 24 Μαϊου οι εκπρόσωποι επτά κτηνοτροφικών συλλόγων του νησιού με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

«Αγκάθι» για τους κτηνοτρόφους και τους φορείς ενεργοποίησης είναι η μείωση των επιλέξιμων βοσκοτόπων, που σε περιοχές, όπως τα Αστερούσια, είναι μεγάλη.

Για το θέμα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου η αρμόδια για θέματα πρωτογενή τομέα αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου, έχει ενημερωθεί τόσο το υπουργείο όσο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ίδια τόνισε την ανάγκη να καλυφθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι – και οι νέοι – και να γίνει σωστή κατανομή των δημόσιων βοσκήσιμων εκτάσεων. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η διαβεβαίωση που πήρε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πως τα προβλήματα θα ξεπεραστούν. Προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος εργάζονται ήδη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Αποστολάκης.

Σύμφωνα, πάντως, με την κ. Βρέντζου οριστική λύση θα δοθεί με την ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων, η οποία, με βάση τις διαβεβαιώσεις που είχε από τους αρμόδιους, αναμένεται στα τέλη Ιουνίου.

(Με πληροφορίες από ert.gr)