Πιστώνονται σταδιακά τα αγροπεριβαλλοντικά – Σε εξέλιξη η διαδικασία πληρωμών

Σε ποιες περιοχές έχουν καταβληθεί τα χρήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του ΠΑΑ 2014-20, με τις πρώτες πληρωμές να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, η καταβολή των ενισχύσεων έχει πραγματοποιηθεί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τη διαδικασία να συνεχίζεται σταδιακά ανά περιφερειακή ενότητα μέχρι και την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.  

Συγκεκριμένα, μέχρι αυτή την ώρα – και με βάση την ροή των πληρωμών – έχουν πιστωθεί στις τράπεζες οι ενισχύσεις για τη δράση 10.1.04 «Μείωση της Ρύπανσης Νερού από Γεωργική Δραστηριότητα» στους δικαιούχους της Ορεστιάδας, της Καβάλας, της Ξάνθης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας (και Γιαννιτσά) και της Βοιωτίας. Έως αυτή την ώρα οι παραπάνω ενισχύσεις αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό των 5 εκατ. ευρώ περίπου.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές που αφορούν τη δράση 10.1.07 «Εναλλακτική Καταπολέμηση Ζιζανίων στους Ορυζώνες» (1η πρόσκληση) σε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη, ύψους 1.489.888,63 ευρώ.

Όσον αφορά το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 176.792,85 ευρώ στους δικαιούχους σε Τρίκαλα (1η και 2η πρόσκληση), Φλώρινα (1η πρόσκληση), Πιερία (2η πρόσκληση) και Πέλλα – Γιαννιτσά (1η και 2η πρόσκληση).

Το ypaithros.gr θα συνεχίσει την υπεύθυνη ενημέρωση των αναγνωστών της για την πορεία των πληρωμών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Tην Παρασκευή 29/11 τα αγροπεριβαλλοντικά – Το χρονοδιάγραμμα όλων των πληρωμών μέχρι τέλος του έτους