Στις περιοχές του Τυρνάβου που επλήγησαν από παγετό, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοχές της επαρχίας Τυρνάβου οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τον παγετό της 8ης και 9ης Απριλίου επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας. Το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δένδρων, Χρήστο Τασιούλα, και από παραγωγούς, για τις ζημιές που προκλήθηκαν -και οι οποίες είναι πολύ μεγάλες- στην αμπελοκαλλιέργεια, τα αμύγδαλα, τα αχλάδια, τα ροδάκινα, τα κεράσια και τα βερίκοκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό της καταστροφής αγγίζει το 100% στα αμπέλια και τις αμυγδαλιές και το 80% στα φρούτα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας δήλωσαν ότι θα σταθούν και αυτή τη φορά έμπρακτα στο πλευρό των παραγωγών και κάλεσαν την κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ να μεριμνήσουν για την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την ταχύτερη αποζημίωση των παραγωγών της επαρχίας Τυρνάβου.

Το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας πλαισιωνόταν από τον Συντονιστή Γραμματέα, Βασίλη Ζωγράφο, την αναπληρώτρια Συντονίστρια, Μαρία Λυροπούλου, και το μέλος της Γραμματείας και περιφερειακή σύμβουλο Θεσσαλίας, Δέσποινα Αράπκουλε, συνοδευόμενο από τον Γραμματέα της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τυρνάβου, Νίκο Γεωργάκη, και το μέλος του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας Θανάση Σιούλα.

Πηγή: ertnews.gr