Πλημμύρισαν 400 στρέμ. καλλιεργειών στο Καναλάκι Πρέβεζας – Την άμεση παρέμβαση του ΤΟΕΒΣ ζητούν οι αγρότες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στην περιοχή Χόχλα Καναλακίου, οι οποίοι βλέπουν 400 και πλέον στρέμματα καλλιεργήσιμης γης να βρίσκονται σκεπασμένα με νερό. Το γεγονός γνωστοποιεί με δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας: «η μοναδική ειδική βάρκα που καθαρίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον ποταμό Τ9 έχει υποστεί βλάβη και σύμφωνα με τους αγρότες αυτό έγινε μετά την μετακίνησή της στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας. Η βάρκα (η ο οποία ανήκει στο ΤΟΕΒ Αχέροντα που έχει και την ευθύνη του καθαρισμού του ποταμού Τ9 τουλάχιστον μια φορά το μήνα, διαθέτει εξοπλισμό που απομακρύνει βλάστηση και φερτά υλικά έτσι ώστε να μην “λιμνάζει” το νερό και μεταφέρεται στις καλλιέργειες.
Οι αγρότες της περιοχής πληρώνουν κάθε χρόνο στον Τ.Ο.Ε.Β το ποσό των 25 ευρώ, ανά στρέμμα, προκειμένου ο Οργανισμός να καθαρίζει τον ποταμό, και να αρδεύει τις καλλιέργειες τους, ενώ ο πρόεδρος της Τ.Κ Χόχλας Κοσμάς Τζίμας κάνει λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση που θα έχει μεγάλη επίπτωση στη παραγωγή του καλαμποκιού. Ζητήθηκε ήδη εγγράφως να συγκληθεί το Δ.Σ του ΤΟΕΒ για να δοθούν απαντήσεις και να βρεθεί λύση , ενώ οι παραγωγοί επισημαίνουν ότι κάθε ώρα που περνά επιδεινώνει την κατάσταση αφού ακόμη κι αν απομακρυνθούν άμεσα τα νερά θα πρέπει να μεσολαβήσουν αρκετές μέρες για να στεγνώσει το χώμα και να μπορέσουν να συνεχίσουν τις εργασίες τους».