Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ. Πιστώσεις από σήμερα μέχρι και την Πέμτπη (upd2)

-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Περίπου 77 εκατ. ευρώ σε συνολικά 120.000 δικαιούχους συνδεδεμένης ενίσχυσης (ζωική παραγωγή), υπόλοιπα από ενστάσεις του Πρασινίσματος αλλά και μέτρων του παλιού ΠΑΑ 2007 – 2013 είναι έτοιμος να πληρώσει από σήμερα – σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr – o ΟΠΕΚΕΠΕ (για τους έχοντες λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς τα χρήματα θα φαίνονται από σήμερα 26/7). Μάλιστα σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες (3:30 το απόγευμα) οι πιστώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 28/7. Ειδικότερα σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αθανάσιος Καπρέλης αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν υπόλοιπα Βασικής Ενίσχυσης και Πρασινίσματος, Νέοι Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι (βόειο, πρόβειο, αίγειο, άρθρο 52) και άλλες υποχρεώσεις από συνδεδεμένα για τα οποία έτρεξε το σύστημα και τώρα πληρώνονται.

Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού Πληρωμών οι καταστάσεις των πληρωμών είναι έτοιμες από χθες και το πιθανότερο από σήμερα θα ξεκινήσουν και οι απαραίτητες πιστώσεις (όπως είχε γράψει πρώτη και η εφημερίδα «ΥΧ»). Ωστόσο, με την πληρωμή αυτή δεν θα δοθούν όλες οι εκκρεμότητες που περίμεναν οι αγρότες οπότε και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν επιπλέον πληρωμές.   

-Διαφήμιση-

Επίσης θολό παραμένει το τοπίο για την πληρωµή των δικαιούχων στα βιολογικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Β. Αποστόλου από τη Λάρισα πριν από περίπου 2 εβδοµάδες δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραµµα, ενώ μετά από πιέσεις των αγροτών λίγες µέρες αργότερα ανέφερε ότι η πληρωµή των βιοκαλλιεργητών θα πραγματοποιηθεί µέσα στον Αύγουστο.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki