Στους 1.060 οι δικαιούχοι της νιτρορύπανσης στον κάμπο

ΔΑΟΚ ΠΕ Λάρισας: Άνοιξε το σύστημα για τις μεταβιβάσεις στη νιτρορύπανση - Έως 14/11 οι αιτήσεις
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» για το πρώτο έτος εφαρμογής (2018) στη Θεσσαλία. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας, αφού ενημέρωσε τους 1.060 δικαιούχους του νομού ότι ολοκληρώθηκαν οι μεταβιβάσεις – τροποποιήσεις και οι έλεγχοι (δικαιολογητικά, εδαφολογικά), ξεκίνησε από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου η πληρωμή τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι στον αρχικό πίνακα πληρωμών της προκαταβολής στον Νομό Λάρισας εμφανίζονταν ως δικαιούχοι 1.123 παραγωγοί, αλλά τελικά εξαιρέθηκαν 63, επειδή είναι στον έλεγχο και οι οποίοι θα πληρωθούν με την εκκαθάριση, η οποία πιθανολογείται νωρίτερα από τα προβλεπόμενα.

Όσον αφορά το συνολικό ποσό πληρωμής για τα 22.528 εκτάρια που είναι ενταγμένα στη δράση, από τα 13 εκατ. ευρώ περίπου, στην παρούσα φάση θα διατεθούν τα 6,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η υπογραφή της τροποποιητικής απόφασης από το ΥΠΑΑΤ «άναψε» το πράσινο φως στις υπηρεσίες των περιφερειών για να προχωρήσουν στην πληρωμή των δικαιούχων, αφού πρώτα ξεπεράστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο σύστημα. Η προκαταβολή που δίνεται είναι της τάξεως του 75% και αφορά το πρώτο έτος της πενταετούς δράσης (2018).

-Διαφήμιση-