S02E02: Κεχρί…«μπαρένια» προϊόντα μπαίνουν στην αγορά
Η Μαρία Μπότη από τη Λάρισα είναι μία σύγχρονη αγρότισσα που επανασυστήνει στο καταναλωτικό κοινό το κεχρί, ένα ξεχασμένο δημητριακό το οποίο μπορεί να αποτελέσει μία καλλιέργεια κλειδί για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, λόγω των χαμηλών απαιτήσεών του σε εισροές.
Με βήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά αλεύρι και μπύρα από κεχρί ενώ μας μιλά και για τη δημιουργία μίας ομάδας παραγωγών που επενδύει στο συγκεκριμένο προϊόν.
Παρουσίαση: Βικτωρία Αποστολοπούλου
Τεχνική Υποστήριξη: Δημήτρης Γιαννουλάκης
Το Χωράφι της Καινοτομίας:
Το Podcast «Το Χωράφι της Καινοτομίας» είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους «ανήσυχους» αγρότες που δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν το διαφορετικό προκειμένου να εξελιχθούν. Γιατί καινοτομία δεν είναι μόνο ο προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός είναι η ιδέα που σε φέρνει μπροστά σε μεγάλες αλλαγές.
Αγρότες και αγρότισσες από όλη την Ελλάδα μιλούν στη δημοσιογράφο Βικτωρία Αποστολοπούλου για την αγροτική τους δραστηριότητα και τα βήματα που έχουν κάνει προς την επίτευξη της καινοτομίας.
Το podcast αυτό, όμως, είναι αφιερωμένο και σε όλους εκείνους τους ακροατές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μία νέα διάσταση του όρου «αγρότης», του σύγχρονου, δηλαδή, επιχειρηματία που η ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα δεν σταματά μόνο στην καλλιέργεια της γης αλλά επεκτείνεται σε όλο το μήκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας.
Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι των αγροτικών συζητήσεων που επιχειρούν να γίνουν οι σπόροι για να ανθίσει η καινοτομία στο χωράφι.










