S0104: Το “ρίσκο” που απέδωσε 9.000 ελαιόδεντρα
Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς podcast «Το Χωράφι της Καινοτομίας», ο Στέλιος Κουσιδώνης από το Δαφνοχώρι Κιλκίς, περιγράφει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αγροτικό τομέα και συγκεκριμένα με την ελαιοκαλλιέργεια αφήνοντας την επαγγελματική του δραστηριότητα στην τεχνολογία τροφίμων. Χωρίς οικογενειακό αγροτικό υπόβαθρο κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσει στη διαχείριση 9.000 δέντρων έχοντας στα σκαριά τη δημιουργία της δικής του επιχείρησης που θα φέρει την επωνυμία “Oleia Premium”.
Ο ίδιος έχει καταφέρει να παρακινήσει και άλλους νέους να ασχοληθούν με την ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή του προσφέροντας βοήθεια και καθοδήγηση σε όποιον τη χρειαστεί. Επίσης, με εφόδιο την εκπαίδευση αναζητά τις κατάλληλες εκείνες καλλιεργητικές πρακτικές για την καλύτερη απόδοση της ελιάς.
Ακούστε αναλυτικά το επεισόδιο για τα βήματα δημιουργίας μίας αγροτικής επιχείρησης από το μηδέν.
Παρουσίαση: Βικτωρία Αποστολοπούλου
Τεχνική υποστήριξη: Δημήτρης Γιαννουλάκης
Το Χωράφι της Καινοτομίας:
Το Podcast «Το Χωράφι της Καινοτομίας» είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους «ανήσυχους» αγρότες που δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν το διαφορετικό προκειμένου να εξελιχθούν. Γιατί καινοτομία δεν είναι μόνο ο προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός είναι η ιδέα που σε φέρνει μπροστά σε μεγάλες αλλαγές.
Αγρότες και αγρότισσες από όλη την Ελλάδα μιλούν στη δημοσιογράφο Βικτωρία Αποστολοπούλου για την αγροτική τους δραστηριότητα και τα βήματα που έχουν κάνει προς την επίτευξη της καινοτομίας.
Το podcast αυτό, όμως, είναι αφιερωμένο και σε όλους εκείνους τους ακροατές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μία νέα διάσταση του όρου «αγρότης», του σύγχρονου, δηλαδή, επιχειρηματία που η ενασχόληση με τον αγροτικό τομέα δεν σταματά μόνο στην καλλιέργεια της γης αλλά επεκτείνεται σε όλο το μήκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας.
Ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι των αγροτικών συζητήσεων που επιχειρούν να γίνουν οι σπόροι για να ανθίσει η καινοτομία στο χωράφι.