Πόλεμος χαρακωμάτων: Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Αυγενάκη «να πάει σπίτι του»

Μετά το μπαράζ δηλώσεων που προκάλεσε η αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τώρα το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε απάντηση στην ανάρτηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφέροντας:

«Παραμερίζουμε τους χαρακτηρισμούς εκ μέρους του κ. Αυγενάκη και θέτουμε ένα πολύ απλό ερώτημα:

Πώς μπορεί να παραμένει στη θέση του ένας αποτυχημένος Υπουργός που επί υπουργίας του, το 2023 -πρώτο έτος εφαρμογής της νέας Κ.Α.Π. που σχεδίασε η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει-, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν λάβει τα λιγότερα χρήματα από τότε που άρχισε η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στη χώρα μας;

Έχει το θράσος να εμφανίζεται ως ο “εξυγιαντής” του ΟΠΕΚΕΠΕ, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση τον οργανισμό, για πρώτη φορά, λόγω σοβαρών παρατυπιών στη λειτουργία, τη στελέχωση, την ποιότητα και νομιμότητα των πληρωμών, την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών και τον σαφή διαχωρισμό των λειτουργειών μεταξύ Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Οργανισμού Πληρωμών.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2024 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλόγισε πρόστιμο στη χώρα μας ύψους 283 εκατ. ευρώ για κακή διαχείριση από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων τις χρονικές περιόδους 2020, 2021 και 2022. Επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή.

Αν ο κ. Αυγενάκης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, ας αφήσει τις ειρωνείες και ας πάει σπίτι του».