Πόλος έλξης επισκεπτών τα λουτρά Σμοκόβου στην Καρδίτσα

Πλήθος επισκεπτών βρέθηκε το τριήμερο των Απόκρεων στα λουτρά Σμοκόβου (35 χλμ. από την Καρδίτσα και 10 χλμ. από την ομώνυμη λίμνη), ενώ εξίσου μεγάλη επισκεψιμότητα καταγράφεται ενόψει και της 25ης Μαρτίου. Τα λουτρά Σμοκόβου βρίσκονται σε μια καταπράσινη ρεματιά, σε υψόμετρο 450 μ. 

Τα ιαματικά νερά αναβλύζουν από πέντε πηγές, διοχετεύονται στο υδροθεραπευτήριο και έχουν θερμοκρασία 40 βαθμών. Το υδροθεραπευτήριο είναι από τα πλέον σύγχρονα με το νέο συγκρότημα SPA, το οποίο σε συνδυασμό με τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών προσφέρει χαλάρωση και ευεξία.

Να σημειωθεί ότι τα λουτρά Σμοκόβου, μαζί με την Πηγή Σουλαντά του Δήμου Σοφάδων, είναι οι μόνες ιαματικές πηγές της Θεσσαλίας με θερμά ιαματικά λουτρά.

Η δημοτική αρχή Σοφάδων και ο δήμαρχος Θάνος Σκάρλος θεωρούν ότι οι ιαματικές πηγές μπορούν να γίνουν πόλος έλξης εναλλακτικού τουρισμού, αναβαθμίζοντας συνολικά την πανέμορφη αυτή περιοχή.

Να σημειωθεί ότι, πέριξ των λουτρών, λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια, τα οποία στηρίζουν την τοπική οικονομία, καθώς απασχολούν σε μόνιμη βάση εργατικό δυναμικό από την περιοχή, ενώ συνεργάζονται με αγροτικούς συνεταιρισμούς για την προμήθεια τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.