Πόλος έλξης για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές η Θεσσαλία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη Θεσσαλία, συμμετέχοντας στο εορταστικό κλίμα που δημιούργησαν οι τοπικές αρχές, δοκιμάζοντας ντόπιες λιχουδιές και παρακολουθώντας τα έθιμα των περιοχών όπου βρέθηκαν.

Ο Νομός Τρικάλων, με τον ξακουστό Μύλο των Ξωτικών, αναδείχθηκε και φέτος πρωταθλητής στις προτιμήσεις των τουριστών. Με καθημερινές εκδηλώσεις και το μαγευτικό τοπίο που προσφέρει ο Μύλος, οι επισκέπτες έδειχναν να απολαμβάνουν τη διαμονή τους στην περιοχή. Μπορεί το Περτούλι να μην είχε χιόνι, η ηλιοφάνεια όμως βοήθησε στην εξερεύνηση πολλών γραφικών χωριών του Ασπροποτάμου, όπως φυσικά και των μονών στα Μετέωρα.

Αρκετοί θαύμασαν και την αναρρίχηση στους περίφημους βράχους των Μετεώρων, μια και η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για αναρριχητές από όλο τον κόσμο, ενώ πολλοί εκπαιδεύονται μαζί με έμπειρους ορειβάτες.

Η γιορτή της Τσιγαρίδας

Ένα διαφορετικό, παραδοσιακό έθιμο, η Γιορτή της Τσιγαρίδας, αναβίωσε την παραμονή των Χριστουγέννων στην ορεινή Αγρελιά Τρικάλων. Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγρελιάς, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους μικρούς να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του χωριού και στους μεγαλύτερους να θυμηθούν όσα έζησαν σε δύσκολα χρόνια και πραγματοποιούσαν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ιδιαίτερα οι Αγρελιώτες που διαμένουν στην Αθήνα και στο εξωτερικό, έδειχναν να απολαμβάνουν την εκδήλωση, με τις γυναίκες του χωριού να σέρνουν τον χορό, τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια, ενώ έψαλαν και τα παραδοσιακά κάλαντα μπροστά από τη φάτνη.

Ξαναβρήκε τη χαμένη του αίγλη το Πήλιο

Το Πήλιο, έστω και την ύστατη στιγμή, ξαναβρήκε τη χαμένη του αίγλη, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Η επισκεψιμότητα κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα στο βουνό των Κενταύρων, όπως και στην πόλη του Βόλου.

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η Γιορτή των Φαναριών προσέφερε εντυπωσιακές εικόνες σε όσους βρέθηκαν στην παραλία, όταν χιλιάδες φαναράκια έφυγαν ταυτόχρονα προς τον ουρανό, μεταφέροντας «ένα φως – μια ευχή». Τον κόσμο φέτος διασκέδασαν η Anastasia και το συγκρότημα Alcatrash, καλλιτέχνες ιδιαίτερα δημοφιλείς στη νεολαίας.

Το αδιαχώρητο στη λίμνη Πλαστήρα

Στο 90% έφτασε η πληρότητα στη λίμνη Πλαστήρα τις ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε και την Πρωτοχρονιά. Οι επιχειρήσεις της περιοχής πήραν μία σημαντική οικονομική ανάσα, μετά από δύο μήνες περίπου, λόγω του Daniel, με τον κύριο όγκο των επισκεπτών να προέρχεται από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο ξεκινούσαν από 75€ και έφταναν τα 125 στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία. Πνοή στην υψηλή επισκεψιμότητα έδωσε και το «Αll star game» με τους καλύτερους μπασκετμπολίστες, που διοργανώθηκε προ ημερών στην πόλη της Καρδίτσας.