Η πορεία προκήρυξης των μέτρων του ΠΑΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία σταδιακής ενεργοποίησης τριών μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020, που ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί αλλά, όπως αναφέρουν από την Πλατεία Βάθη, το επόμενο διάστημα ένα-ένα θα αρχίσουν να παίρνουν σειρά.

Η αρχή θα γίνει με το πολύπαθο μέτρο των Γεωργικών Συμβούλων, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται η υπουργική απόφαση να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι, βάσει του προγραμματισμού τον περασμένο Δεκέμβριο, επιδίωξη είναι «σύντομα να μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι εργασίες του απαραίτητου πληροφοριακού συστήματος υποστήριξης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για πρόσκληση εντός του 1ου εξαμήνου του 2021».

Το ίδιο διάστημα θα έχει ετοιμαστεί και το προσχέδιο της υπουργικής απόφασης αναφορικά με τη Δράση 2 του μέτρου 16 «Συνεργασία». Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση και την ένταξη των εν δυνάμει δικαιούχων στη Δράση 1 των υπομέτρων 16.1-16.2 / 16.1-16.5, προβλέπεται νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για τη Δράση 2, κατά την οποία θα κληθούν οι δικαιούχοι της Δράσης 1 να υποβάλουν αίτηση στήριξης για τη Δράση 2. Όσο για τη Δράση 4.1.2 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ύδατος», μόλις είναι έτοιμο το ΠΣΚΕ για την υποδοχή των αιτήσεων στήριξης, θα εκδοθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Σε εξέλιξη

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο είναι οι προσκλήσεις των υπομέτρων:

✱ 3.1 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε συστήματα ποιότητας» έως τις 29 Ιανουαρίου 2021.

✱ 5.1 «Επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων» (2η πρόσκληση) έως την 1η Μαρτίου 2021.