ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Εντοπίζει προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου για τις λαϊκές

ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ: Εντοπίζει προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου για τις λαϊκές
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μια σειρά από προβλήματα που εντοπίζουν στην μεταβατική περίοδο της εφαρμογής του νέου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο και δη στις διατάξεις που αφορούν τις λαϊκές αγορές επισημαίνει με σημερινό υπόμνημά της προς τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρη Αυλωνίτη, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ).

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στη διάταξη που αφορά την ανανέωση των αδειών ζητώντας να μην χάνει ο παραγωγός την άδειά του, παρά μόνο εφόσον περάσει ένας χρόνος από την λήξη της ισχύος της τελευταίας θεωρημένης άδειας. Επίσης, σε ό, τι αφορά τη διάταξη που προβλέπει ότι για την ανανέωση της παραγωγικής άδειας πρέπει να υποβάλλονται τα δικαιολογητικά μέχρι και δύο μήνες πριν τη συγκομιδή, η ΠΟΣΠΑΠΠΛΑ ζητά να διευκρινιστεί ότι μπορούν να τα καταθέτουν μέσα στο διάστημα αυτό των δύο μηνών και όχι δύο μήνες πριν, καθώς, όπως σημειώνεται, «είναι αδύνατον να καταθέτουμε αιτήσεις και δικαιολογητικά στην ουσία τρεις μήνες πριν». Ζητά, ακόμη, να εξαιρεθούν της υποχρέωσης να καταθέτουν δήλωση ΟΣΔΕ και Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ΕΛΓΑ οι ανθοπαραγωγοί και φυτωριούχοι, «αφού δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση ΟΣΔΕ και δήλωση καλλιέργειας ΕΛΓΑ».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Όσον αφορά την παραγωγική άδεια για είδη οικοτεχνίας, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία για να αποκτήσει ο παραγωγός βεβαίωση του ΚΗΜΟ, απαιτεί ένα υψηλό κόστος και χρόνο, προτείνει να δοθεί εύλογο διάστημα υλοποίησης τουλάχιστον ενός χρόνου για την προσκόμιση της σχετικής βεβαίωσης ώστε να μην τους στερηθεί το δικαίωμα να προσέρχονται στις λαϊκές.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress