Πραγματοποιήθηκε το Συντονιστικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε το Συντονιστικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαρτίου στην Πάτρα, το Συντονιστικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και 3 μελών από κάθε Διοικούσα Επιτροπή των Περιφερειακών Παραρτημάτων του Επιμελητηρίου.

Η τελετή έναρξης του Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 20:00, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, κ. Αθανάσιου Πετρόπουλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο π. Γενικός Γραμματέας και Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτριος Μελάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Κωνσταντίνος Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο κ. Αθανάσιος Γιανναδάκης, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Αβραάμ Ζεληλίδης, Καθηγητής.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του Συντονιστικού Συμβουλίου έγινε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Συρίδωνα Μάμαλη, ενώ η πρώτη ημέρα του Συμβουλίου τελείωσε με την ομιλία του Προέδρου του Παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος μίλησε για τη σημασία και τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα στην Νοτιο – Δυτική Ελλάδα.

Οι εργασίες του Συμβουλίου συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα, Σάββατο 23 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», στις 10:00 π.μ.. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συντονιστικού Συμβουλίου συζητήθηκαν σοβαρότατα ζητήματα που απασχολούν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και τους γεωτεχνικούς και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και έντονος προβληματισμός.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η εκλογή των Πειθαρχικών οργάνων του Επιμελητηρίου από την οποία προέκυψαν το πενταμελές Πρωτοβάθμιο και το πενταμελές Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Ακολούθησε ενημέρωση από το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Διονύσιο Γκούτη, σχετικά με τις εξελίξεις και τις ενέργειες του Επιμελητηρίου για τη σύσταση του Μητρώου Πραγματογνωμόνων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., για τη διευθέτηση της παροχής εγγυοδοσίας των Γεωτεχνικών, καθώς και για τις εξελίξεις σχετικά με την προσφυγή του Επιμελητηρίου για την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωτεχνικών έναντι του ΠΔ 99/2018.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις του γεωτεχνικού χώρου και ο ρόλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με εισηγητές τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και τον Α’ Αντιπρόεδρο, κ. Ευθύμιο Σπυρίδη.

Ακολούθησε συζήτηση και τοποθέτηση των παριστάμενων μελών των Διοικουσών Επιτροπών των Περιφερειακών Παραρτημάτων, καθώς και μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για τη λειτουργία των Παραρτημάτων του Επιμελητηρίου και τον συντονισμό τους με την Κεντρική Υπηρεσία.

Τέλος, συζητήθηκε η πορεία του Π.Α.Α. και οι προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για τον σχεδιασμό της ΚΑΠ μετά το 2020, με εισηγητές τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Μενέλαο Γαρδικιώτη.

Οι εργασίες του Συντονιστικού Συμβουλίου έκλεισαν με ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σπ. Μάμαλη, ο οποίος συνόψισε τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, ευχαριστώντας τα μέλη του για την παρουσία τους.