«Πράσινο» φως για τα έργα στον Εύηνο ποταμό

Την έγκριση για την έναρξη των εργασιών αποδόμησης της οδικής γέφυρας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων έδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η ολοκλήρωση των εργασιών εκτιμάται ότι θα επιλύσει το σημαντικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οδική σύνδεση μετά την καταστροφή που υπέστη η γέφυρα του ποταμού Ευήνου από την κακοκαιρία του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι ζημιές που υπέστη η γέφυρα του Ευήνου, η οποία συνδέει τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, έχουν ως αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία κατοίκων και αγροτών από τα χωριά γύρω από τις εκβολές του ποταμού και την επικοινωνία τους με τα άλλα κέντρα του νομού.

Οι εργασίες αποδόμησης της οδικής γέφυρας, καθώς και η πλήρης ανακατασκευή της, περιλαμβανομένων και όλων των αναγκαίων υδραυλικών έργων προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής από τη ΝΕΑ ΟΔΟ ΑΕ, είναι προϋπολογισμού 105 εκατ. ευρώ. Προβλέπονται, επίσης, και εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης και διευθέτησης των πάσης φύσεως αγωγών και δικτύων επί της προς αποδόμηση γέφυρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια.