Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Πρεμιέρα για τη σλοβακική προεδρία στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας στις Βρυξέλλες  

18.07.2016
1' διάβασμα
premiera-gia-ti-slovakiki-proedria-sto-symvoulio-ypourgon-georgias-stis-vryxelles-42587

Υπό την προεδρία της υπουργού Γεωργίας της Σλοβακίας, Gabriela Matecna πραγματοποιείται την Δευτέρα 18/7 το Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η συνεδρίαση του Συμβουλίου θα ασχοληθεί μόνο με γεωργικά θέματα, όχι αλιείας.

Πρώτα, η Προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας της και τις προτεραιότητές της όσον αφορά τη γεωργία και την αλιεία.

Επίσης η σλοβακική Προεδρία θα υποβάλει έκθεση σχετικά με την έκβαση της διάσκεψης με θέμα «Ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μπρατισλάβα στις 30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2016.

Στη συνέχεια η Κομισιόν θα κληθεί να ενημερώσει το Συμβούλιο Υπουργών σχετικά με την κατάσταση της αγοράς, κυρίως στους τομείς του γάλακτος, του χοιρείου κρέατος και τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής των μέτρων στήριξης. Το Συμβούλιο πρόκειται να συζητήσει και να εγκρίνει ένα πακέτο μέτρων στήριξης που θα παρουσιαστεί από τον Επίτροπο Hogan κατά τη συνεδρίαση. Από κοινού με την κατάσταση της αγοράς θα συζητηθεί το θέμα με την ξηρασία στην Πολωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: