Προβληματίζει η ακαρπία στα δαμάσκηνα του Τυρνάβου

Με τον Υφυπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτη συναντήθηκαν, στο περιθώριο εκδήλωσης στη ΒΙΠΕ Λάρισας, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Νικόλαος Αρβανίτης και ο γραμματέας  του Αγροτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Τσιάκας, με τον οποίο συζήτησαν σημαντικά θέματα του Δήμου Τυρνάβου.

Η συζήτηση βασίστηκε κυρίως στο έγγραφο που έστειλε πρόσφατα ο Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτζής στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στον Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, για την ακαρπία που εντοπίζεται σε διάφορες καλλιέργειες που βρίσκονται στο Δήμο Τυρνάβου ( αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, νεκταρίνια) και για την καρπόπτωση στην καλλιέργεια της αχλαδιάς, ζητώντας τη στήριξη των παραγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον περονόσπορο που θα αφήσει τα σημάδια του και στην φετινή παραγωγή διότι ήδη φαίνεται ότι θα υπάρξει μείωση.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ενήμερος για το πρόβλημα, ειδικά σε κάποιες ποικιλίες βερίκοκου, ενώ για τα δαμάσκηνα ανέφερε ότι την τελευταία πενταετία υπάρχουν συνεχώς προβλήματα ακαρπίας και πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον της συγκεκριμένης καλλιέργειας.