Πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού ξεκίνησε η Θεσσαλία

Ξεκίνησε η ορθολογική χρήση του νερού στον κάμπο, με στόχο να ποτιστούν όλα τα χωράφια σε όλα τα χωριά και τον δύσκολο μήνα του Αυγούστου, όπως προέκυψε από τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους ΤΟΕΒ Πηνειού και Ταυρωπού Καρδίτσας.

Οι βαμβακοπαραγωγοί και οι παραγωγοί καλαμποκιού αυτή την περίοδο και ενόψει της ανόδου της θερμοκρασίας βρίσκονται σε εγρήγορση.

Λάρισα

Η διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού αιτήθηκε και επίσημα από την Καρδίτσα νερό από τη λίμνη Πλαστήρα, ενώ έχουν ήδη ανοίξει οι 12 ταμιευτήρες του Οργανισμού για να αξιοποιηθούν τα επιφανειακά ύδατα προς άρδευση.

Η στάθμη του Πηνειού ποταμού στην παρούσα φάση είναι στα τρία μέτρα, ενώ ξεκίνησε να εφαρμόζεται και το εναλλάξ πρόγραμμα άρδευσης ανά επταήμερο και ανά περιοχή. Αυτή την εβδομάδα ποτίζει ο Πλατύκαμπος και την επόμενη η Γλαύκη.

Καρδίτσα

Τη διακοπή της λειτουργίας όλων των αντλιοστασίων που αντλούν νερό από τον συλλεκτήρα Λείψιμο, από την εκτροπή στο φράγμα του ποταμού Καράμπαλη και σε όλο το μήκος του, στους δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων αποφάσισε το συντονιστικό όργανο της Καρδίτσας (φωτό) σε συνεδρίασή του την Τρίτη.

Αναλυτικότερα, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας, Κωστή Νούσιου, του δημάρχου Παλαμά, Γιώργου Σακελλαρίου, του αντιδημάρχου Σοφάδων, Σπύρου Εκίζογλου, του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας, Κώστα Ζυγογιάννη, και του προέδρου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, Αθανάσιου Μαρκινού, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο για την άρδευση, με στόχο τη διαχείριση των υδάτων και συγκεκριμένα την αντιμετώπιση των προβλημάτων για την ομαλή διεξαγωγή της άρδευσης στα καταληκτικά σημεία του αρδευτικού δικτύου.