Τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2022

Συνολικά πέντε προγράμματα θα περιλαμβάνει για το 2022 ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες σχετικά με τον «καθορισμό προγραμμάτων, αριθμού δικαιούχων και προϋποθέσεων συμμετοχής στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας έτους 2022».

Ποια είναι τα προγράμματα για φέτος

1. Πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει:

α) Διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα, με τον αριθμό των δικαιούχων να ανέρχεται στους 50.000.

β) Πρόγραμμα επιδοτούμενου ιαματικού τουρισμού για διακοπές διάρκειας μέχρι 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) με παράλληλη δυνατότητα δωρεάν πραγματοποίησης έως 5 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας (οι δικαιούχοι συνταξιούχοι θα ανέλθουν σε 3.500).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι των δύο παραπάνω περιπτώσεων του προγράμματος κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ έτους 2022, από όλες τις περιοχές της χώρας, που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση των δελτίων τους σε συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ-ΟΠΕΚΑ τουριστικά καταλύματα των δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, δικαιούνται έως 10 διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι της περίπτωσης β του προγράμματος ιαματικού τουρισμού δικαιούνται, παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως 10 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων της χώρας των ανωτέρω δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

γ) Επιδοτούμενο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα σε συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ παιδικές κατασκηνώσεις, διάρκειας μέχρι και 16 ημερών (15 διανυκτερεύσεις), με τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 1.500 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών.

2. Επιδοτούμενο εκδρομικό πρόγραμμα διάρκειας 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις), για 12.500 άτομα.

3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων για 130.000 άτομα.

4. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου για 32.500 άτομα.

5. Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες, ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 4.000 και 1.000 μητέρες, αντίστοιχα.