Προς πληρωμή τα de minimis για ζαχαρότευτλα – «Θρίλερ» για τα θερμοκήπια στα Χανιά

Σε εξέλιξη είναι αυτή την στιγμή πρωί Μεγάλης Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πληρωμής των de minimis στα ζαχαρότευτλα ύψους 1.013.155 ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς σε όλη την χώρα, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν τελικά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη θα χορηγηθεί και το de minimis ύψους 1.963.500 στους παραγωγούς με θερμοκηπιακές καλλιέργειες στα Χανιά.

Όπως είχε γράψει η «ΥΧ» οι δύο αποφάσεις είχαν υπογραφεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, και ήταν σε εκκρεμότητα η υπογραφή από τον υφυπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη. Οι αποφάσεις υπεγράφησαν και δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα ΦΕΚ για τους παραγωγούς που καλλιεργούν τεύτλα το συνολικό ποσό είναι 1.013.155 ευρώ ενώ δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ για το έτος 2019 και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέµµα καλλιέργειας ζαχαρότευτλων. Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 65 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας ζαχαρότευτλων.

 Όσον αφορά στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες στα Χανιά, το συνολικό ποσό των de minimis ανέρχεται στα 1.963.500 ευρώ και αφορά ζημιές που είχαν γίνει το περασμένο έτος. Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 1.500 ευρώ ανά στρέμμα θερμοκηπιακής καλλιέργειας.

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση για τα θερμοκήπια

Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση για τα ζαχαρότευτλα