Μυτιλήνη: «Ανησυχητική κινητικότητα» προσφύγων και μεταναστών

Τρεις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες, χθες Σαββάτο και σήμερα Κυριακή το πρωί, στις ακτές της βόρειας Λέσβου και ανοικτά της Μυτιλήνης προκάλεσαν ανησυχία στις αρχές.

Κατ’ αρχάς γιατί ήρθαν να διακόψουν ένα συνεχές διάστημα 10 ημερών, κατά το οποίο αποβιβάσθηκαν λιγότερα από 50 συνολικά άτομα. Αλλά και γιατί έδειξε ότι στη δύσκολη περιοχή του Μπεχράμ Καλέ (αρχαίας Άσσου) απέναντι από την περιοχή μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μήθυμνας (Μολύβου), απ’ όπου πέρυσι ξεκίνησαν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μετά από μια φαινομενικά ήσυχη περίοδο πολλών μηνών άρχισε να υπάρχει κινητικότητα.

Για «ανησυχητική κινητικότητα», η οποία «δείχνει πως η Τουρκική πλευρά σταμάτησε να ελέγχει διόδους μεταναστών προς τις ακτές απέναντι από τη Λέσβο» έκανε λόγο σήμερα ανώτερο στέλεχος των Ελληνικών αστυνομικών αρχών.

Χθες στο λιμάνι της Μήθυμνας, αποβιβάσθηκαν 60 άτομα τα οποία περισυνέλεξε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Σήμερα μια βάρκα με 35 άτομα έφτασε στη Σκάλα Συκαμνιάς. Την ίδια ώρα ανοικτά της Μυτιλήνης σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε βάρκα με 13 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες. Στη βάρκα επέβαινε και Τούρκος διακινητής ο οποίος και συνελήφθη.

πηγή: ΑΠΕ