Προσωρινά ελεύθεροι τρεις συλληφθέντες για ζωοκλοπή στην Κρήτη

Προσωρινά ελεύθεροι, υπό προϋποθέσεις, αφέθηκαν μετά από τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου, οι τρεις συλληφθέντες για την ζωοκλοπή, μέρα μεσημέρι, την περασμένη Κυριακή σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας.

Συγκεκριμένα, στον 30χρονο και στον 24χρονο επιβλήθηκαν οι όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους κάθε μήνα. Στον ένα εξ’ αυτών επιβλήθηκε ακόμη χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ. Στον 17χρονο επιβλήθηκε μόνο ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Oι οι τρεις νεαροί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ενώ επιχειρούσαν να φορτώσουν σε αγροτικό φορτηγάκι 61 πρόβατα, τα οποία είχαν κλέψει λίγες ώρες νωρίτερα από ποιμνιοστάσιο 59χρονου από την Ακάμωτο του δήμου Γόρτυνας.

Οι συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ζωοκλοπής αιγοπροβάτων κατά συναυτουργία και από κοινού, οδήγησαν πεζοί τα πρόβατα στο σημείο όπου είχαν αφήσει το φορτηγάκι, το οποίο ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δραστών.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης των ζώων αντιλήφθηκε την κλοπή και ειδοποίησε την αστυνομία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Αστερουσίων και του ΤΑΕ Μεσαράς που εντόπισαν τα ίχνη τους, απέκλεισαν τους αγροτικούς δρόμους της περιοχής και κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Τα ζώα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη τους, στον οποίο επιστράφηκαν.

Πηγή: ertnews.gr