Η προσοχή στραμμένη στη Βουλή, με το κόστος να τρομάζει

«Συναγερμός» επικρατεί στις τάξεις των αγροτών αλλά και των κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη, καθώς η εξέλιξη του κόστους παραγωγής ξεφεύγει από κάθε προηγούμενο. Οι εισροές συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ, μήνα με τον μήνα ενώ οι αγρότες πλέον διακατέχονται από μεγάλη ανασφάλεια και απαισιοδοξία.

Οι τελευταίοι, ετοιμάζονται να αλλάξουν χρόνο χωρίς να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει προσπαθώντας να αναδιαμορφώσουν τα πλάνα τους για τις σπορές και τις καλλιέργειες και να μειώσουν τις απώλειες. Όπως αναφέρει η «ΥΧ» σε αναλυτικό ρεπορτάζ στο σημερινό της φύλλο που κυκλοφορεί, πλέον τα κράτη – μέλη σε όλη την ΕΕ ζητούν από την Κομισιόν τη λήψη άμεσων μέτρων και τη θέσπιση ενός παρατηρητηρίου κόστους παραγωγής.

Περιμένουν από τον πρωθυπουργό «φως» οι αγρότες

Υπό αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες και με τις προβλέψεις των τραπεζικών ιδρυμάτων αλλά και οργανισμών εφοδίων και ενέργειας να μην βλέπουν ταχεία αποκλιμάκωση της κατάστασης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ήδη γνωστοποίησε, θα αναγγείλει,  αύριο Σάββατο 18/12, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, νέες παρεμβάσεις σε τουλάχιστον δύο επίπεδα. Μεγαλύτερη επιδότηση στο ρεύμα και ειδικότερα στα αγροτικά τιμολόγια αναμένεται να είναι ένα από τα δρομολογούμενα μέτρα, που θα συνδυαστεί με νέες ανακοινώσεις για το αγροτικό πετρέλαιο. Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν ουσιαστικά στην εκτόνωση της κατάστασης.