Προτάσεις για την αναγέννηση του Θεσσαλικού κάμπου θα παρουσιάσει η Greenpeace

Τις προτάσεις της για την αναγέννηση της γεωργίας στη Θεσσαλία, οι οποίες βάζουν στο επίκεντρο την ευημερία ανθρώπων και περιβάλλοντος θα ανακοινώσει το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στην Λάρισα, στο Πάρκο Καινοτομίας Joist, στις 14 Νοεμβρίου 2023 στις 11:00 π.μ.

Όπως αναφέρει η Greenpeace “η πρόσφατη πρωτόγνωρη καταστροφή στη Θεσσαλία φέρνει την ηγεσία της χώρας ενώπιον της μεγάλης ευθύνης για ανακούφιση στους πληγέντες και αναγέννηση της περιοχής. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός: ο σεβασμός και η επείγουσα στήριξη των πληγέντων, η αποφυγή λανθασμένων πολιτικών που ακολουθήθηκαν στην περιοχή για χρόνια και την άφησαν ανοχύρωτη, η στροφή σε πρακτικές που προστατεύουν τους κατοίκους αλλά και την παραγωγή της τροφής μας“.

Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace δεσμεύεται πως θα πιέζει την κυβέρνηση για να προχωρήσει στις απαιτούμενες αλλαγές, ενώ επιδιώκει ακόμα περισσότερες συμμαχίες με την τοπική κοινωνία και κάθε ενδιαφερόμενο για την εφαρμογή πραγματικών και βιώσιμων λύσεων. Ομιλητές στη συνέντευξη τύπου θα είναι οι Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη εκστρατείας για τη βιώσιμη γεωργία, ελληνικό γραφείο Greenpeace και ο Ηλίας Κάνταρος, γεωπόνος, επιστημονικός σύμβουλος της Greenpeace.

Πηγή: ertnews.gr