Αυτό το άρθρο είναι 11 μηνών

Οι προτεραιότητες για γεωργία και αλιεία, στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας

24/07/2023
1' διάβασμα
oi-proteraiotites-gia-georgia-kai-alieia-sto-epikentro-tou-symvouliou-ypourgon-georgias-116682

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Υπό την ισπανική Προεδρία, θα περιγραφούν οι κύριες προτεραιότητες για τη γεωργία και την αλιεία κατά το επόμενο εξάμηνο.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί  θα συζητήσουν την κατάσταση της αγοράς, υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να προβούν σε απολογισμό των διαφόρων εξελίξεων που επηρεάζουν τα αγροδιατροφικά προϊόντα και τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ.

Από τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο είναι η ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων, ενώ θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη μελέτη που συμπληρώνει την εκτίμηση των επιπτώσεων τους.

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν από την Επιτροπή σχετικά με τη νέα πρόταση κανονισμού για την παραγωγή και την εμπορία φυτικού και δασικού πολλαπλασιαστικού υλικού, αλλά και για τα κύρια αποτελέσματα της υπουργικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου στη Ρώμη, το κεντρικό θέμα της οποίας ήταν «Ανθεκτικά συστήματα τροφίμων και βιώσιμες γεωργικές αλυσίδες αξίας».

ΓΡΑΦΕΙ: