Την πρωτοβουλία «Ποιος είναι το Αφεντικό; Η Μάρκα του Καταναλωτή», στηρίζει η ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Η ΚΡΗΤΙΚΟΣ, βρίσκεται ακόμη πιο δίπλα στους παράγωγους της Ελλάδας και στηρίζει την καινοτόμα πρωτοβουλία «Ποιος είναι το Αφεντικό; Η Μάρκα του Καταναλωτή».

Η “Ποιος είναι το Αφεντικό;” είναι, επί της ουσίας, ένας δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών. Μία συλλογική πρωτοβουλία για τη δημιουργία υπεύθυνων και ποιοτικών προϊόντων, με τη συνεργασία καταναλωτών και παραγωγών.

Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργήθηκε από τους καταναλωτές οι οποίοι γίνονται οι «πρωταγωνιστές» και συμμετέχουν στο ταξίδι δημιουργίας ενός προϊόντος, από το χωράφι και τη φάρμα έως το ράφι. Πώς; Οι ίδιοι αποφασίζουν με διαφάνεια, σεβασμό και αξιοπιστία τι θέλουν να καταναλώνουν, με ποιες προδιαγραφές, σε ποια τιμή́ και πώς αυτή κατανέμεται σε όσους φροντίζουν ώστε το προϊόν να φτάνει στο τραπέζι τους, έχοντας σαν προτεραιότητα τη σωστή ανταμοιβή του παραγωγού.

Φέροντας στα καταστήματά ΚΡΗΤΙΚΟΣ τα προϊόντα «Ποιος είναι το Αφεντικό; Η Μάρκα του Καταναλωτή»  η αλυσίδα στηρίζει τους παραγωγούς της χώρας μας και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές της να δημιουργήσουν τα προϊόντα που οι ίδιοι επιθυμούν, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω της στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα, στηρίζοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον, την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.

Έτσι ήδη στα ράφια της ΚΡΗΤΙΚΟΣ μπορούμε να βρούμε το φρέσκο αγελαδινό γάλα σε πλήρες και ελαφρύ με το οποίο στηρίζονται παραγωγοί της Θεσσαλίας, το στραγγιστό γιαούρτι με 10% και 2% λιπαρά με το οποίο στηρίζονται παραγωγοί της Μακεδονίας, ενώ σύντομα αναμένεται στα ράφια και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας.

Ο συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Λάμπης Κώτσου δήλωσε : «Από την πρώτη στιγμή που συναντήσαμε τους ανθρώπους της ΚΡΗΤΙΚΟΣ νιώσαμε ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι αξίες τς αλυσίδας ταυτίζονται με αυτές της πρωτοβουλίας. Η ένταξη στα ράφια της ΚΡΗΤΙΚΟΣ τόσο των υπάρχοντων ήδη προϊόντων, όσο και αυτών που έρχονται στο μέλλον, θα στηρίξει εκατοντάδες οικογένειες παραγωγών της Ελλάδας, θα προσφέρει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον και θα δώσει πνοή για το αύριο στους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή. Νιώθουμε χαρά που χάρη στην συμβολή της ΚΡΗΤΙΚΟΣ, οι καταναλωτές, αλλάζουμε τις ζωές περισσότερων συνανθρώπων μας σήμερα, αλλάζουμε το αύριο, συμβάλλουμε πιο δυναμικά στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας