Πρωτοβουλίες και δράσεις από τον Δήμο Κοζάνης για τη στήριξη των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα

Με στόχο την προβολή και την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και με απώτερο σκοπό τη διείσδυση των σχετικών προϊόντων τους στις εσωτερικές αγορές, ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση, τη στήριξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παραγωγών των τοπικών προϊόντων με εκπροσώπους των παραγωγικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης του κλάδου των τροφίμων και ποτών.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, διοργανώθηκαν B2B επαγγελματικές συναντήσεις των τοπικών επιχειρηματιών με συστηματικούς αγοραστές της χονδρικής –σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία και καταστήματα εστίασης–, στοχεύοντας στη μεταξύ τους γνωριμία και στην ανάπτυξη συνεργασιών.

«Είναι η δεύτερη, αντίστοιχη, πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Δήμος Κοζάνης με πολύ θετικά αποτελέσματα και αυξημένη παρουσία και συμμετοχή και των δύο πλευρών.

Η είσοδος των τοπικών προϊόντων σε μία ευρύτερη αγοραστική κοινότητα αποτελεί ζητούμενο, αφού τα προϊόντα των παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων και ποτών της περιοχής χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιοτική αξία», αναφέρει ο κ. Κυριακίδης.

Ο Δήμος Κοζάνης επιδιώκει να τοποθετηθούν τα τοπικά προϊόντα στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του, και μέσω αυτών να καταφέρουν να γίνουν γνωστά και να προωθηθούν στα αντίστοιχα σούπερ μάρκετ όλης της Ελλάδας.

«Επιδιώκουμε την είσοδο των τοπικών προϊόντων σε μια ευρύτερη αγοραστική κοινότητα, ενώ στο επίκεντρο μπαίνουν και τα μικρά παντοπωλεία και μίνι μάρκετ και πολύ δυναμικά στο κομμάτι της εστίασης όπου επιθυμούμε τα εστιατόρια της περιοχής να προτάσσουν τα τοπικά προϊόντα», καταλήγει ο κ. Κυριακίδης.

Ο Δήμος Κοζάνης προγραμματίζει για το προσεχές μέλλον ένα φεστιβάλ γευσιγνωσίας όπου μέσω αυτού οι καταναλωτές θα μπορούν να γνωρίσουν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των τοπικών ποιοτικών αγαθών. Εκτός αυτού, ετοιμάζει και έναν μεγάλο κατάλογο με την ταυτότητα όλων των επιχειρήσεων που παράγουν και έχουν τη δυνατότητα να διανείμουν τα προϊόντα τους και, ταυτόχρονα, θα περιέχει και παραδοσιακές συνταγές της Δ. Μακεδονίας.