Ψάρευαν με εκρηκτικές ύλες – Συλλήψεις τριών ατόμων

Ψάρευαν με εκρηκτικές ύλες – Συλλήψεις τριών ατόμων

Στη σύλληψη τριών Ελλήνων, ηλικίας 33, 46 και 61 ετών προέβησαν στην περιοχή του Κότρωνα Αν. Μάνης, στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου, για παράβαση διατάξεων που αφορούν τον Αλιευτικό Κώδικα.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, για διενέργεια αλιείας με χρήση εκρηκτικών υλών στη θαλάσσια περιοχή «Αγίου Κυπριανού» Δήμου Αν. Μάνης.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, όπου επί της Επαρχιακής οδού Κοτρώνα – Κοκκάλας, εντοπίστηκε ύποπτο φορτηγό όχημα με επιβαίνοντες τα τρία παραπάνω άτομα και ακινητοποιήθηκε.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν εντός κλειστού αποθηκευτικού χώρου, ένα ψυγείο και μία σκάφη με αλιεύματα συνολικού βάρους 28 κιλών, τα οποία δεν έφεραν ίχνη αλίευσης με αλιευτικά εργαλεία.

Στους χώρους του οχήματος υπήρχαν μία αναπνευστική συσκευή οξυγόνου με βαλβίδα, μία μάσκα προσώπου κι ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα. Ακόμα, ο 33χρονος παρέδωσε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν έφερε τη σχετική άδεια κατοχής.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο και η αναπνευστική συσκευή, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα, κατόπιν εκθέσεως νεκροψίας κτηνιάτρων του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, επιβεβαιώθηκε ότι είχαν αλιευθεί με τη χρήση δυναμίτιδας.

Πηγή: ert.gr