Ψεκασμούς για δάκο στα Παπαδιάνικα, ζητά ο δήμαρχος Μονεμβασιάς

Ψεκασμούς για δάκο στα Παπαδιάνικα, ζητά ο δήμαρχος Μονεμβασιάς
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Ψεκασμούς για δάκο στα Παπαδιάνικα, ζητά ο δήμαρχος ΜονεμβασιάςΚαταγγελία – διαμαρτυρία του δημάρχου Μονεμβασιάς, Ηρακλή Τριχείλη για μείωση των προστατευόμενων ελαιόδεντρων από το πρόγραμμα δακοκτονίας, κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, με αναφορά του στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην αναφορά σημειώνει πως, σύμφωνα με τη διακήρυξη δημοπρασίας για την ανάδειξη εργολάβων, για την εκτέλεση δολωματικών από εδάφους ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στον ελαιώνα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ο αριθμός των προστατευόμενων δέντρων στην τοπική κοινότητα Παπαδιάνικων, έχει μειωθεί κατά 57.400 ελαιόδεντρα, σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, ο αριθμός μειώθηκε, όπως λέει ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, από τα 285.000 πέρυσι, στα 227.600 ελαιόδεντρα δηλαδή σε ποσοστό άνω του 20%, δεν προβλέπεται ψεκασμός.

-Διαφήμιση-

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει πως από πουθενά δεν προέκυψε μείωση του αριθμού των ελαιόδεντρων, ώστε να υπάρξουν περικοπές και το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι θεωρούν πως η ανεπαρκής κάλυψη δακοπροστασίας θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αλυσιδωτές συνέπειες δηλαδή δακοπροσβολές και μείωση της παραγωγής. Ζητά δε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Αντιπεριφέρειας Λακωνίας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για το πρόγραμμα δακοκτονίας.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki