Η ψηφιακή γεωργία στην ατζέντα Στέλιου Ράλλη- Κατερίνας Νοτοπούλου

Η ψηφιακή γεωργία στην ατζέντα Στέλιου Ράλλη- Κατερίνας Νοτοπούλου
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Για το έργο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Γεωργικού Τομέα αλλά και για άλλα σημαντικά έργα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης με την Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη σήμερα Παρασκευή 30/11.

Ειδικότερα, συζήτησαν για το έργο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Γεωργικού Τομέα που αποτελεί τομή για την ψηφιακή ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και δίνει δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού οικοσυστήματος στον αγροδιατροφικό τομέα.

Αναφέρθηκαν, επίσης, στη διασύνδεση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης με το κεντρικό κόμβο ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, την πρόοδο του διαγωνισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΑΣΘ, αλλά και για τα πρότυπα ψηφιακά κέντρα που θα ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητες όλων των κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων. Για το τελευταίο έργο, η κυρία Νοτοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα δεσμεύθηκε να υποδείξει χώρο για την φιλοξενία του.

Ειδική μνεία έγινε στην επικείμενη λειτουργία film office στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το γραφείο αυτό θα προσελκύσει επενδύσεις στον χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν και στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής με τη βοήθεια σύγχρονων οπτικοακουστικών εργαλείων, όπως τα videogames.

Η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας -νεοφυούς και μη- πρέπει να στηριχθεί στην αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων, και ότι θα συνεργαστούν ώστε να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη κόμβος καινοτομίας.

-Διαφήμιση-