«Ψήνεται» η συνάντηση αγροτών με Διυπουργική

«Ψήνεται» η συνάντηση αγροτών με Διυπουργική
-Διαφήμιση-

Θετική εμφανίζεται η κυβέρνηση στο ενδεχόμενο συνάντησης υπουργικού κλιμακίου με τους εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας, για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες αγροτικών κινητοποιήσεων στον κάμπο.

Χθες το απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και του γνωστοποίησε την κυβερνητική πρόθεση για ραντεβού με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο και τον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

Οι Θεσσαλοί αγρότες επέμειναν στην παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, καθώς τα περισσότερα αιτήματα άπτονται της αρμοδιότητας του ΥΠΟΙΚ. Ο κ. Αραχωβίτης ζήτησε πίστωση χρόνου, προκειμένου να συνεννοηθεί πιθανότατα με την Βολιώτισσα υφυπουργό κ. Παπανάτσιου. Ανεξαρτήτως των πρωτοβουλιών του κ. Αραχωβίτη, οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα γενική συνέλευση, την οποία θα επαναλάβουν και σήμερα Τρίτη το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσουν το δίωρο (4-6μ.μ.) κλείσιμο ή όχι του κυκλικού κόμβου Πλατυκάμπου, διακόπτοντας την κυκλοφορία στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου. Οι περισσότεροι αγρότες ζήτησαν ο δίωρος αποκλεισμός να πραγματοποιηθεί σήμερα, ανεξαρτήτως της συνάντησης τους με την Διυπουργική.

Επίσης στη συνέλευση επικράτησε κλίμα ενθουσιασμού και ικανοποίησης, τόσο για τη συμμετοχή και τη μαχητικότητα που επέδειξαν οι αγρότες στην «απόβαση» -το μεσημέρι του Σαββάτου- στη σήραγγα των Τεμπών, όσο και για τη θέληση που υπάρχει για συνέχιση του αγώνα, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στο δρόμο για τρίτη εβδομάδα. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας επέστησε την προσοχή σε όλους να είναι προσεκτικοί σε όσα λένε δημόσια, διότι δεν αποκλείουν προβοκατόρικες ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και τη φήμη που κυκλοφόρησε ότι οι αγρότες της Νίκαιας στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για συνάντηση εδώ και τώρα. Σε έναν αγώνα επιβίωσης δεν υπάρχουν τελεσίγραφα. Θα μείνουμε στους δρόμους όσο χρειαστεί. Ο χρόνος δεν μας πιέζει, όπως αφήνουν κάποιοι σκόπιμα να εννοηθεί…».

-Διαφήμιση-