ΡΑΕ: Μειωμένη η χρέωση στο αγροτικό τιμολόγιο τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε στις 26/5 η ΡΑΕ για τον μήνα Ιούνιο, η τιμή της κιλοβατώρας στο αγροτικό τιμολόγιο σημειώνει σημαντική μείωση. Συγκεκριμένα, για τους παραγωγούς που είναι συμβεβλημένοι με τη ΔΕΗ, η τελική τιμή της κιλοβατώρας μετά την κρατική επιδότηση (0,015 ευρώ) ορίζεται στα 0,132 ευρώ. Τον Μάιο, η αντίστοιχη χρέωση έφτανε τα 0,151 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα της κρατικής επιδότησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρήτρας αναπροσαρμογής παρατάθηκαν με πρόσφατη απόφαση του ΥΠΕΝ έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον απερχόμενο υπουργό Κώστα Σκρέκα στον νέο υπηρεσιακό υπουργό, Παντελή Κάπρο, παρουσία των απερχόμενων υφυπουργών, Νίκου Ταγαρά και Γιώργου Αμυρά, καθώς και των γενικών γραμματέων.

O κ. Κάπρος διατελούσε εδώ και αρκετά χρόνια επιστημονικός συνεργάτης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Είναι καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.