Ραντεβού στο κέντρο της Λάρισας με τα τρακτέρ δίνει το μπλόκο της Νίκαιας, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων

Το χρονοδιάγραμμα δράσης, το οποίο αποδεικνύει ότι θα παραμείνουν για μέρες στους δρόμους και σταδιακά θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις καθόρισαν οι αγρότες των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου στον κόμβο της Νίκαιας.

Αναλυτικότερα οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων στην χθεσινή τους συνέλευση, αφού εξέλεξαν ανά νομούς Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα προχώρησαν πεζή από τις 4μ.μ. ως τις 6μμ. σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Λάρισα-Κατερίνη (το ρεύμα προς Αθήνα παραμένει επ΄αόριστον κλειστό), ενώ για την Κυριακή περιμένουν εκπροσώπους τοπικών φορέων να βρεθούν στις 12μ στο μπλόκο της Νίκαιας για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα των αγροτών και να δημιουργηθεί ενιαίο παλλαικό μέτωπο αγροτών-εργατών-άνεργων-συνταξιούχων. Ακολούθως και για ένα δίωρο περίπου θα προχωρήσουν σε νέο αποκλεισμό του δρόμου, στο ρεύμα προς Λάρισα-Κατερίνη. Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου οι αγρότες θα συμμετέχουν  στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ, «το καραβάνι της Υγείας», όπως ονομάζεται η κινητοποίηση που θα ξεκινήσει στις 9πμ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και ακολούθως θα διανύσει πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στη κεντρική πλατεία της πόλης. Η συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση αυτή θα γίνει με τρακτέρ, τα οποία αναμφίβολα θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στο «καραβάνι υγείας».

Τα τρακτέρ θα ξαναβρεθούν στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το απόγευμα της Παρασκευής, σε αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το μπλόκο της Νίκαιας, ώστε να φθάσει στην πόλη ο παλμός των αγροτικών κινητοποιήσεων. 

Στο μεταξύ άλλα 80 περίπου νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προστέθηκαν σε αυτά που βρίσκονται παραταγμένα από το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Γενάρη στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ και την Κυριακή αναμένονται κι άλλα από Καρδίτσα και Φάρσαλα. Παράλληλα συνεχίζονται οι περιοδείες, συσκέψεις και εξορμήσεις σε χωριά όπου μεταφέρεται το μήνυμα της κλιμάκωσης και της περαιτέρω μαζικοποίησης του αγώνα.

Στην επαρχία

Την ίδια ώρα το μπλόκο στον κόμβο Αργυροπουλίου (Μελούνα) στον Τύρναβο παραταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ενώ το μπλόκο ενισχύεται σε καθημερινή βάση. Καθημερινά πραγματοποιούν αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης στο σημείο από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Στο Δαμάσι παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και αναμένεται αποκλεισμός του δρόμου στο σημείο από τις 4 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. Τέλος, παραταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα και στον κόμβο Γερακαρίου στην Αγιά.

Τέμπη

Όσον αφορά στο λεγόμενο μπλόκο των Τεμπών, υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή θα αρχίσουν να  βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί το μεσημέρι (12 μ.) της Τρίτης 31 Ιανουαρίου για τους αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Κιλελέρ, της Αγιάς και της Μάνδρας στον κόμβο Πλατυκάμπου και για την επαρχία Τυρνάβου την ίδια ώρα στον κόμβο Γυρτώνης. Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης αφού αξιολογηθεί η συμμετοχή των αγροτών θα καθοριστεί το σημείο, όπου θα σπεύσουν τα τρακτέρ των δύο πλευρών για τη δημιουργία ενός ενιαίου και δυναμικού μετώπου. Βασικός στόχος των αγροτών παραμένει η κοιλάδα των Τεμπών.