Ρέθυμνο: Αυτοκινητοπομπή και κινητοποίηση για τους δασικούς χάρτες

Kινητοποίηση κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους – χωρίς ωστόσο κάλεσμα από συλλόγους – πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/3 στους δρόμους του Ρεθύμνου.

Για αρκετή ώρα παρέμειναν μπροστά από το δημαρχείο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στον κόμβο Ατσιποπούλου έκαναν γενική συνέλευση και προχώρησαν σε ψήφισμα, το οποίο παρέδωσαν στους τοπικούς φορείς. Ανανέωσαν το ραντεβού τους στα Τρία Μοναστήρια στις 10 π.μ. την Τετάρτη 17 Μαρτίου.

Αναλυτικά, στην απόφαση της Γ.Σ. αναφέρεται:

«Πραγματοποιήθηκε 8-3-20 γενική συνέλευση αγροτών στο κόμβο του Ατσιποπούλου.

Μετά από συζήτηση αποφάσισαν να παραδώσουν ψήφισμα στην  Αντιπεριφέρεια-στο Δήμο και στο δασαρχείο.

Αφού κατέθεσαν το ψήφισμα και συνομίλησαν με  την Αντιπεριφεριαρχη-το Δήμαρχο και την Δασάρχη αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους στο κόμβο του Ατσιποπούλου την Τετάρτη  17 Μαρτίου καλώντας όλους του πολίτες-αγρότες-κτηνοτρόφους και τους συλλόγους τους για να αποφασίσουν πως θα μεθοδεύσουν τον αγώνα τους  για να μην χάσουν τα χωράφια τους.

Το ψήφισμα που παραδόθηκε είναι το παρακάτω.

ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΑΓΡΟΤΩΝ

Απόφαση αγώνα και συντονισμού αγροτών

Διεκδικούμε να αποσυρθούν  όλοι οι δασικοί χάρτες που:

1.καταργουν την πατρογονικη αγροτική μας ιδιοκτησίας

  1. Χαρίζουν τα χωραφια μας και τα χειμαδια μας στις πολυεθνικες για να βαλουν ανεμογεννητριες
  2. Ξεκληρίζουν την μικρή και μεσαία αγροτιά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 Μαρτίου 2021 η πρώτη γενική συνέλευση των αγροτών που έκπληκτοι διαπιστώνουν πως στο – όνομα της διαβόητης «πράσινης ανάπτυξης»-δεν θα διαθέτουν πλέον το μικρό αγροτικό κλήρο (χωράφια, αμπέλια ,ελιές χειμαδιά κ.τ.λ.) που κληρονόμησαν και με τον οποίο βιοπορίζονται γιατί ουσιαστικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να τους καταργήσει! τα κληρονομημένα δικαιώματα της ιδιοκτησίας τους αλλά και την βασική πηγή βιοπορισμού τους.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση σπεύδει, με τον κυνικό τρόπο- μέσα στις συνθήκες του μαζικού εγκλεισμού που επιβάλλει η εγκληματική πολιτική-να εφαρμόσει τον πιο αντιδραστικό νόμο(4685\20) που συμπληρώνει και επιτείνει τον παλαιότερο(4482/14) και με τον οποίο χαρακτηρίζει ως «δασική έκταση» όλη την αγροτική περιουσία , στο όνομα ταχα της προστασίας των δασών. Πρόκειται για μεγάλο εμπαιγμό και λαϊκή παραπλάνηση, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη το μόνο που επιδιώκει είναι να χαρίσει στις πολυεθνικές την αγροτική γη με στόχο να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες !και να αποσπάσει τα παχυλά κονδύλια της Ε.Ε., η οποία επιδοτεί αυτή την καταστροφική για το περιβάλλον ενεργειακή πολιτική. Επί πλέον η κυβέρνηση δίδει την χαριστική βολή στους αγρότες, γιατί με το εθνικό κτηματολόγιο που ακολουθεί, ουσιαστικά στοχεύει να νομιμοποιήσει την πλήρη κατάργηση όλων των πολύχρονων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας που κληρονομικά έχουν. Για την επέλαση μάλιστα στο μικρό αγροτικό κλήρο η κυβέρνηση αξιοποιεί τους χάρτες του 1945! Επιβεβαιώνοντας τις ιστορικές της ρίζες στις πιο σκοτεινές και μαύρες σελίδες της νεώτερης ιστορίας μας και την σταθερή προσήλωσή της στην ίδια αντιδραστική πολιτική της καταστολής της λαϊκής καταπίεσης και εξαθλίωσης.Απέναντι σε αυτή την αντιδραστική πολιτική του ξεκληρίσματος της μικρής και μεσαίας αγροτιάς πολιτική που υπαγορεύεται από την Ε.Ε. το πολυεθνικό και ντόπιο κεφάλαιο δηλώνουμε ότι θα δώσουνε ανυποχώρητα την μάχη μέχρι την δικαίωσή μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Να αποσυρθούν άμεσα οι δασικοί χάρτες που καταργούν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των αγροτών.

2.Να απαλλαγούν οι αγρότες από το οικονομικό βάρος και των δικαστικών εξόδων.

3.Ολες οι υπηρεσίες του κράτους αναγνωρίζουν ότι οι δασικοί χάρτες βρίθουν λαθών και παραλείψεων.

Με ποιο νόμο και ποια ηθική όταν το κράτος κάνει λάθος πρέπει να το πληρώνει ο πολίτης;

Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΙΑΙΟΣ  ΚΑΙ  ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ  ΜΕΧΡΙ  ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΝ  ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ  ΜΑΣ».

Πηγή: goodnet.gr