Ρέθυμνο: Έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Αγ. Βασιλείου για παρεμβάσεις στα δίκτυα άρδευσης

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Αγίου Βασιλείου για παρεμβάσεις στα δίκτυα άρδευσης των ΤΟΕΒ Κουρταλιώτη και Αγίας Γαλήνης και συγκεκριμένα επεκτάσεις-αντικαταστάσεις δικτύων, κατασκευές δεξαμενών καθώς και εγκαταστάσεις νέων αντλητικών συγκροτημάτων.

Η χρηματοδότηση έγινε στο πλαίσιο της Δράσης 4.3.1: «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» με συνολικό προϋπολογισμό 2.199.000 ευρώ και έρχεται να καλύψει το στόχο του δήμου, για καλύτερη διαχείριση και αποδοτικότερη χρήση του νερού στη γεωργία, προκειμένου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, ο πρωτογενής τομέας του Δήμου να καταστεί ανταγωνιστικός και αποδοτικός για την τοπική οικονομία, αλλά και να προστατευτεί το περιβάλλον από την εξάντληση των φυσικών πόρων.

«Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο για τη βιωσιμότητα των δύο ΤΟΕΒ και βέβαια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών», ανέφερε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Είχαμε καταφέρει να υποβάλουμε αίτηση πρώτοι σε ολόκληρη τη χώρα μετά από ένα αγώνα δρόμου της τεχνικής υπηρεσίας μας και των συνεργατών μου. Όλη αυτή η προσπάθεια είχε σαν αποτέλεσμα να είμαστε ο τρίτος Δήμος σε μοριοδότηση ανάμεσα σε 112 παραδεκτές αιτήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ