Ρέθυμνο: Μεγάλες καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία

Ρέθυμνο: Μεγάλες καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία

Την διακοπή στην τροφοδοσία του νερού άρδευσης από το Φράγμα Ποταμών του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο, προκάλεσε ζημιά, που οφείλεται σε βλάβη στον κεντρικό αγωγό,«απότοκο των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν τις προηγούμενες ώρες, στην περιοχή του ποταμού Πλατανιά Ρεθύμνου» όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση προκάλεσε διάβρωση της υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας της οποίας ακολούθησε η αποκάλυψη του αγωγού. Τα συνεργεία του ΟΑΚ έχουν εντοπίσει την ζημιά και εργάζονται για την άμεση αποκατάσταση της, η οποία θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες στην περιοχή.

 Στο μεταξύ, πολλές καταστροφές έχει υποστεί το αγροτικό οδικό δίκτυο και πλήθος τμημάτων του επαρχιακού δικτύου σε Ανώγεια, Αμάρι, ‘Αγιο ΒΑσίλειο, Μυλοπόταμο και Νότιο Ρέθυμνο. Λάσπες, βράχοι, χώματα, φερτά υλικά από τα βουνά και κομμένοι δρόμοι είναι η εικόνα υπό το φως του ήλιου.

Η οδική επικοινωνία μεταξύ αρκετών οικισμών και χωριών της ενδοχώρας έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν ζημιές σε γέφυρες σε Σφακάκι, Σταυρωμένο, Ανώγεια, καθώς και το Κουρταλιώτικο Φαράγγι παραμένει κλειστό. Με σχολεία να παραμένουν κλειστά και τα συνεργεία μηχανημάτων της περιφέρειας των δήμων και ιδιωτών να έχουν ριχτεί στη μάχη για καθαρισμούς δρόμων ώστε να καταστούν προσπελάσιμοι οι δρόμοι, όλα δείχνουν, όπως δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή, πως ο νομός θα δώσει μεγάλη μάχη το επόμενο διάστημα για να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ