Ρέθυμνο: Στήριξη κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές από εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών

Σε άμεση προμήθεια ζωοτρόφων συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων των οικισμών του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, προχώρησαν εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών.

Τοπική αυτοδιοίκηση σε δήμο και περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την αλληλεγγύη, η οποία ενισχύει, όπως επισημαίνουν, τις προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανή η ευρύτερη πληγείσα περιοχή. Με τους εκπροσώπους των εταιρειών παραγωγής ζωοτροφών του νομού Ρεθύμνης συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης με αφορμή τον εφοδιασμό και τη στήριξη των κτηνοτρόφων επισημαίνοντας πως συμβάλουν στην ανακούφιση των πληγέντων και την ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Πρόκειται για ενίσχυση η οποία ενισχύθηκε και από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή με διάθεση συγκεκριμένης πίστωσης και τη συνεργασία από την ΒΙΟ.ΖΩ.ΕΛ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, την ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΑΒΕΚΤΕ, την ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΑΕ, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παρέχουν από 10 τόνους ζωοτροφών προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Αντίστοιχη πρόθεση είχαν εκφράσει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης και η εταιρεία Ζωοτροφές Κρήτης. Ο κ. Ταταράκης που συναντήθηκε και η κα Λιονή τηλεφωνικά, ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους των εταιρειών για τη άψογη συνεργασία, ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η προμήθεια και βέβαια για την δωρεά των ζωοτροφών και την έμπρακτη στήριξη προς τους κτηνοτρόφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ