Ρίγανη Σαμοθράκης και νεανική επιχειρηματικότητα

rigani-samothrakis-epixeirimatikotita
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Κρέμα χεριών και σαπούνι για πιτυρίδα με αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι τα δυο προϊόντα που σχεδίασαν και παρασκεύασαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων. Το πρόγραμμα βασίζεται σε ιδέα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από 122 χώρες.

Οι μαθητές του Έβρου έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα εικονική επιχείρηση που επιδιώκει οι ανερχόμενοι επιχειρηματίες να κατανοήσουν την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Καθοδηγούμενοι από το όραμά τους να συνδέσουν την επιχειρηματικότητα με ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό τοπικό προϊόν, τη ρίγανη Σαμοθράκης, δημιούργησαν την επιχείρηση Oregano Care και έφτιαξαν δυο βιολογικά προϊόντα, σαπούνι και κρέμα, από αιθέριο έλαιο με βάση τη ρίγανη του νησιού. Πρόκειται για ξεχωριστή ποικιλία ρίγανης, ένα από τα 128 εναπομείναντα είδη της αυτοφυούς βλάστησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Σαμοθράκης, που διακρίνεται για τις εξαιρετικές της ιδιότητες.

Τα δύο προϊόντα έχουν γραφή Braille γιατί τα παιδιά επιδιώκουν να περάσουν το μήνυμα ότι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται να έχουν ίση πρόσβαση στα καταναλωτικά αγαθά. Αρωγοί στην προσπάθεια των μαθητών στάθηκαν εκπαιδευτικοί, επιχειρήσεις κι επιστήμονες που πίστεψαν στην ιδέα τους και την στήριξαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

-Διαφήμιση-