Ρομποτικές σαλάτες made in California

Οι φάρμες του μέλλοντος ξεπηδούν μέσα από… γραφεία

Ρομποτικές σαλάτες made in California
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Στη δηµιουργία ενός αυτόνοµου δικτύου από θερµοκήπια λαχανικών, κοντά σε µεγάλες αµερικανικές πόλεις, τα οποία θα καλλιεργούνται από ροµπότ και ένας στόλος από φορτηγά θα παραδίδει την παραγωγή αυθηµερόν, στοχεύει η εταιρεία τεχνολογίας Iron Ox, σύµφωνα µε δηµοσίευµα της ιστοσελίδας Quartz. 

Το αυτοµατοποιηµένο σύστηµα λειτουργεί ως εξής: Δύο ροµπότ-µεταφορείς σηκώνουν και µεταφέρουν τους δίσκους µε τα φυτά, τους οποίους παραδίδουν σε ένα ροµποτικό χέρι. Το χέρι αυτό φυτεύει και ελέγχει τα φυτά, µέσα από δύο κάµερες που φτιάχνουν µια τρισδιάστατη απεικόνισή τους, η οποία αναλύεται για τυχόν ασθένειες, αλλά και για να διαπιστωθεί αν αναπτύσσονται κανονικά. 

-Διαφήμιση-
freskon ekthesi

Όταν χρειάζονται περισσότερο χώρο µεταφυτεύονται, πάλι αυτόµατα, και, τέλος, όταν αναπτυχθούν πλήρως, συγκοµίζονται και τοποθετούνται σε κοντέινερ για να ξεκινήσει η αποστολή τους. Τα φυτά χρειάζονται έξι εβδοµάδες για να ωριµάσουν, ενώ σε κανένα από τα στάδια ωρίµανσης δεν παρεµβάλλεται ανθρώπινο χέρι. «Θέλαµε να έχουµε την πιο αποτελεσµατική φάρµα που υπάρχει µε ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωµα, η οποία παράλληλα να µπορεί να ταιριάξει µε τις δοµές των πόλεων. Κατά κάποιον τρόπο, αυτή είναι η φυσική εξέλιξη της γεωργίας», σηµειώνει ο Brandon Alexander, ένας εκ των ιδρυτών της (και πρώην µηχανικός της Google!). 

-Διαφήμιση-
συμβουλευτική στον αγροτικό τομέα