Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου η χώρα, 5,4 σε Πύλο – 4,2 στη Θεσσαλονίκη

Στους ρυθμούς του Εγκέλαδου η χώρα, 5,4 σε Πύλο - 4,2 στη Θεσσαλονίκη
-Διαφήμιση-

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 11:22 με επίκεντρο ανατολικά της Θεσσαλονίκης και εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Ασκού και Ευαγγελισμού, σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση μικρότερου μεγέθους.Την εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθούν οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δεν ήταν ο μοναδικός όμως έντονα αισθητός σεισμός στη χώρα καθώς στις 8:15 το πρωί σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 ρίχτερ σημειώθηκε με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρο εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Οι σεισμολόγοι δεν ανησυχούν για τον σεισμό 

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό 5,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8:15 με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Πύλου και έγινε αισθητός μέχρι την Πάτρα και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. «Η περιοχή αυτή έχει υψηλή σεισμικότητα. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για την συγκεκριμένη περιοχή, πολύ περισσότερο που το επίκεντρο είναι στη Θάλασσα», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ