Σάλος με έγγραφο της BusinessEurope που καλεί σε μετριασμό των κλιματικών στόχων

Demonstration against Planned Logging in Hambach Forest in BuirDemonstration gegen geplante RWE Rodung im Hambacher Forst in Buir
-Διαφήμιση-
gaia-sense
Τη μήνιν της Greenpeace έχει ξεσηκώσει το περιεχόμενο εσωτερικού εγγράφου του ευρωπαϊκού επιχειρηματικού λόμπι BusinessEurope που διέρρευσε στα μέσα. Το εν λόγω έγγραφο προτρέπει τις μεγάλες εταιρείες να αντισταθούν στους νέους φιλόδοξους στόχους της ΕΕ για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Με ανακοίνωσή της, η περιβαλλοντική οργάνωση καταδίκασε «τις παρελκυστικές τακτικές και την κινδυνολογία» του ηγετικού ευρωπαϊκού συνδέσμου βιομηχάνων, ο οποίος ασκεί πιέσεις για την υιοθέτηση πιο μετριοπαθών στόχων ενόψει του 2030.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας, Μιγκέλ Κανιέτε, η ΕΕ είναι έτοιμη να ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά τη δέσμευση μείωσης των εκπομπών ρύπων για το 2030 από το 40% στο 45%. Με την άποψη αυτή έχει συνταχθεί και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η Ευρώπη βιώνει από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Κι όμως, αυτό το ισχυρό λόμπι της βιομηχανίας κινείται ήδη παρασκηνιακά, προκειμένου να διαταράξει τις προσπάθειες της ΕΕ για τον μετριασμό του προβλήματος», τονίζει η Greenpeace, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει «αγνοώντας τα ψέματα και τις τακτικές καθυστέρησης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων-δεινόσαυρων

-Διαφήμιση-