Σαμοθράκη: Κλειστά σχολεία λόγω χιονόπτωσης

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 10/1 τα σχολεία της Σαμοθράκης λόγω χιονόπτωσης, ενώ ακυρώθηκε και το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 9 σήμερα Δευτέρα 9/1 το πρωί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς Σαμοθράκη.

Σύσκεψη στον Δήμο Λήμνου ενόψει χιονιά

Άτυπη σύσκεψη, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στο νησί της Λήμνου, από το μεσημέρι με χιονοπτώσεις σε όλο το νησί, συγκάλεσε σήμερα, Τρίτη 9 Ιανουαρίου, η Δήμαρχος Λήμνου Ελεονώρα Γεώργα.

Κατά τη σύσκεψη, όπου έγινε εκτενής αναφορά σε ευρεία γκάμα θεμάτων συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας παρουσίασαν τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο νησί, καθώς επίσης και τις προβλέψεις που υπάρχουν για τις επόμενες ημέρες, ενώ προτάθηκαν τρόποι για αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία ενδεχομένως προκύψουν. Επίσης, έγινε αναφορά σε περαιτέρω ενέργειες, οι οποίες θα επιτρέψουν την καλύτερη επικοινωνία των φορέων με τη χρήση των τεχνολογιών.

Η Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο Δήμος Λήμνου βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση φαινομένων, όπως χιόνι και παγετός και τόνισε την ανάγκη πλήρους συντονισμού τόσο όλων των εμπλεκόμενων φορέων όσο και με τους Προέδρους των κατά τόπους Δημοτικών Κοινοτήτων.

Από την πλευρά του Δήμου Λήμνου, υπάρχει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως υποχρεούνται εκ του νόμου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Λήμνου δεν θα λειτουργήσει αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να μην εκτεθούν οι υπερήλικες στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος Λήμνου Απόστολος Κουτσογιάννης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λήμνου Παναγιώτης Μπιμπούδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μύρινας Σωκράτης Κρομμυδέλλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου Τριαντάφυλλος Κανταράς, ο υπεύθυνος του Τομέα Λήμνου του Ε.Κ.Α.Β. Χρήστος Ολτούμης, η Αντιδήμαρχος Λήμνου Ιωάννα Διαματάρη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολιτικής προστασίας Χρυσοβαλάντης Λαντούρης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λήμνου Ιωάννης Στεργιόπουλος και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Θερμαινόμενη αίθουσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης για τους άστεγους

Πηγή: ertnews.gr