Αυτό το άρθρο είναι 8 μηνών

Santorini 398: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τη μεγαλύτερη ωκεανογραφική αποστολή στην Ελλάδα έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD

02.11.2023
2' διάβασμα
santorini-398-i-nea-seira-ntokimanter-gia-ti-megalyteri-okeanografiki-apostoli-stin-ellada-erchetai-sto-cosmote-history-hd-305555

Τη μεγαλύτερη ωκεανογραφική αποστολή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στις ελληνικές θάλασσες με ερευνητικό πεδίο τα ηφαιστειακά κέντρα της Σαντορίνης, ακολουθεί η νέα σειρά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της COSMOTE TVSantorini 398». Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5/11 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Τα 4 επεισόδια της σειράς αποτελούν ταξίδι στο χρόνο και αναδεικνύουν τις σπουδαιότερες ιστορικές περιόδους της Μινωικής έκρηξης, μία έκρηξη τόσο ισχυρή που κατέστρεψε τον πιο προηγμένο έως τότε πολιτισμό στην Ευρώπη, τον Μινωικό και δημιούργησε την εντυπωσιακή καλδέρα της Σαντορίνης. H διαδρομή της μεγάλης αυτής έκρηξης συνοδεύτηκε από σημαντικές ιστορικές περιόδους που διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην ανθρώπινη ιστορία και εξέλιξη των πολιτισμών. Έλληνες και ξένοι ερευνητές που συμμετείχαν στην αποστολή με το Joides Resolution, το μεγαλύτερο ωκεανογραφικό πλοίο στον κόσμο, αναζητούν την τέφρα της Μινωικής έκρηξης στον πυθμένα της Σαντορίνης, προσθέτοντας νέες σελίδες στην ιστορία. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς παρουσιάζεται η πορεία της Σαντορίνης από τη Νεολιθική περίοδο ως τις αρχές της Υστεροκυκλαδικής περιόδου. Παράλληλα, επιστήμονες μιλούν στην κάμερα της COSMOTE TV και παρουσιάζουν την ιδέα και τα στάδια της αποστολής στην Σαντορίνη.

Το «Santorini 398» θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21.00, στο πλαίσιο του ομώνυμου μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD. Μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο για θέαση και στην on demand υπηρεσία της COSMOTE TV με την δυνατότητα ενεργοποίησης και υπότιτλων για μη ακούοντες (ΑμΕΑ).

ΓΡΑΦΕΙ: