Σε απόγνωση παραγωγοί στον ΔήμοΤυρνάβου

Σε απόγνωση παραγωγοί στον ΔήμοΤυρνάβου

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής «η ζημιά στην αμπελοκαλλιέργεια και δενδροκαλλιέργειες  είναι μεγάλη σε συγκεκριμένες περιοχές και αγγίζει και το 100%».

Με ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου και Λυγαριάς  καλούν τους αγρότες σε αγωνιστική ετοιμότητα

«Οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας για ακόμη μια φορά υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή στις παραγωγές τους διότι επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση που ξέσπασε τις πρώτες απογευματινές ώρες. Το μέγεθος της ζημιάς είναι σε ποσοστό 100%, μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, του Αμπελώνα, του Δαμασίου, των Δένδρων και των Πλατανουλίων».

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε και  ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος τόνισε ότι  «η καταστροφή είναι τεράστια».

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο ΕΛΓΑ και σήμερα αναμένεται κλιμάκιο να επισκεφθεί τις περιοχές που χτυπήθηκαν από χαλάζι για μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς που έχουν υποστεί αμπελοκαλλιέργειες και δενδροκαλλιέργειες.

Χθες το απόγευμα σημειώθηκε και νέα χαλαζόπτωση που έπληξε μία σημαντική περιοχή με καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή Μπουγάζι του Τυρνάβου.

Η χθεσινή  χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη προκαλώντας ζημιές σε χωράφια που δεν είχαν πληγεί το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ και η βροχή που τη συνόδευε μετέτρεψε σε βάλτους τα χωράφια που πλέον είναι απροσπέλαστα.

Μπροστά στις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες καλούν τον ΕΛΓΑ για αντικειμενικές εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις.

Πηγή: ert.gr