Σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την επιχειρηματικότητα το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την επιχειρηματικότητα το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σημαντική διάκριση απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου κατακτώντας την πρώτη θέση στο εθνικό σκέλος του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2016» της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού στην κατηγορία «Υποστήριξη της Διεθνοποίησης της Επιχείρησης».

Η πρόταση του Επιμελητηρίου με τίτλο «Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων», που κατατέθηκε από τη Μελετητική Ομάδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ο οποίος κατά το τελικό στάδιο αξιολόγησης και απονομής των βραβείων στους νικητές θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας το Νοέμβριο του 2016.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης επεσήμανε :«Η σπουδαία αυτή διάκριση αναδεικνύει τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τα τελευταία χρόνια, η οποία τυγχάνει αναγνώρισης σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε ένα Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Το «Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Τοπικών Προϊόντων» επαναλαμβάνεται με ιδιαίτερη επιτυχία για πέντε συνεχόμενα χρόνια και αποτελεί πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η οποία πραγματοποιείται πλέον σε συνεργασία με τα άλλα τρία Επιμελητήρια της Κρήτης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Στόχος του Φόρουμ είναι να τονωθεί η ζήτηση για τα κρητικά προϊόντα, να εμπλουτιστούν οι παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες με αυθεντικά κρητικά προϊόντα, αναδεικνύοντας και διαχωρίζοντας την Κρήτη ως σημαντικό τουριστικό προορισμό σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα τοπικά ξενοδοχεία.