Σε Εύβοια και Κρήτη οι νέες καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης

από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΑΝΝΑΒΙΟ

Σε Εύβοια και Κρήτη οι νέες καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το μέλλον της καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης στην χώρα μας, καθώς οι πρώτοι καλλιεργητές –και παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που αντιμετώπισαν– θέτουν τις βάσεις της νέας παραγωγής, στηριζόμενοι στις αρχές του συνεργατισμού. Μετά την πρώτη σπορά στη Βοιωτία, σε έκταση 8 στρεμμάτων, χωράφια στα Ψαχνά Ευβοίας και στα Χανιά της Κρήτης θα σπαρθούν, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαΐου αντίστοιχα, με το «ελεύθερο», πλέον, στη χώρα μας φυτό.

Η συνεργατικότητα και η επιμονή «σύμμαχοι» του φυτού

Και οι τρεις καλλιέργειες αποτελούν συνεργατικά εγχειρήματα. Η πρώτη, πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια, πραγματοποιείται από το «Καννάβι», μια συνεργασία αγροτών, γεωπόνων και επιχειρήσεων του δευτερογενούς (ελαιοποίησης σπόρων) και τριτογενούς τομέα (Mystic Pizza, Kannabishop, Πράσινος Πλανήτης).

Οι καλλιέργειες στην Εύβοια (7 στρέμματα) και την Κρήτη (1 στρέμμα) θα πραγματοποιηθούν από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΚΑΝΝΑΒΙΟ, παραγωγικό συνεταιρισμό με στόχο τη συνεργασία με βιολογικούς παραγωγούς και τη συμμετοχή τους στην καθετοποιημένη παραγωγή, για να έχουν όφελος από την πώληση του τελικού προϊόντος, χωρίς μεσάζοντες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην Ύπαιθρο Χώρα που κυκλοφορεί

Της Γεωργίας Μπόχτη