ΣΕΚ: Μεγάλη η κινητοποίηση κτηνοτρόφων και αγροτών για τη ΝΕΑ ΚΥΑ

Για «μεγάλη κινητοποίηση κτηνοτρόφων και αγροτών για τη ΝΕΑ ΚΥΑ κατανομής των βοσκοτόπων  και την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής», κάνει λόγο ο ΣΕΚ σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών την Παρασκευή 5/11.

 Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΣΕΚ αναφέρει:

«Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα 5/11/2021 εκατοντάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες των νομών της Κρήτης, κινητοποίηση που στηρίζεται και από τον ΣΕΚ, διαμαρτυρόμενοι για την αυθαίρετη περικοπή έως μηδενική απόδοση των προκαταβολών ευρωπαϊκών ενισχύσεων που δημιουργήθηκε από τη νέα κοινή υπουργική  απόφαση που εκδόθηκε 10 ημέρες πριν την έναρξη απόδοσης των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία μάλιστα προβλέπει και αναδρομική ισχύ κάτι που είναι αντισυνταγματικό και απαράδεκτο.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των κρητικών συναδέλφων μας και αντιπροσωπείας του ΣΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Τάκη Πεβερέτο με τον Υφυπουργό κο Κεδίκογλου Σίμο και την Γενική Γραμματέα κα Καλογήρου.

Αναδείχτηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί η ΝΕΑ ΚΥΑ και έγιναν προτάσεις για ανάκλησή της ή τροποποίησή της, σύμφωνα και με τις  προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΕΚ.

Συμφωνήθηκε να γίνει την επόμενη Τρίτη 9/11/2021 νέα συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή του Υφυπουργού και ολιγομελούς αντιπροσωπείας των κτηνοτρόφων – αγροτών και με τη συμμετοχή ΣΕΚ και ΠΕΚ, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά οι προτάσεις τροποποίησης της ΝΕΑΣ ΚΥΑ, ώστε να αντιμετωπιστούν θετικά για τους κτηνοτρόφους – αγρότες τα τεράστια προβλήματα και οι αδικίες που έχει δημιουργήσει η ΝΕΑ ΚΥΑ.

Τέλος τέθηκαν και τα ζητήματα της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής σε ζωοτροφές, ενέργεια κ.λ.π  που για την Κρήτη είναι πολύ πιο αυξημένο λόγω και του κόστους των μεταφορικών.

Τέθηκε  επίσης  και το τεράστιο ζήτημα των δασικών χαρτών που κύρια πλήττει την Κρήτη και τα νησιά μας.

Ο ΣΕΚ είναι συμμέτοχος στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων και αγροτών και θα αγωνιστεί για την αντιμετώπιση και λύση των δίκαιων αιτημάτων τους».