Σέρρες: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την πόλη – Ξεριζώθηκαν δέντρα

Aνεμοστρόβιλος σάρωσε χωριά των Σερρών τη Δευτέρα 8/2 το απόγευμα στην περιοχή του δήμου Εμμανουήλ Παππά, οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και σκεπές από τα σπίτια αλλά και από νηπιαγωγείο της περιοχής, το οποίο αύριο θα παραμείνει κλειστό.

Κομμάτια από λαμαρίνες κρεμάστηκαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια, προκαλώντας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής, και για την απομάκρυνσή τους κλήθηκαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και η πυροσβεστική. Από νωρίς το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα συνεργεία τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – αντιπεριφέρεια Σερρών όσο και του δήμου Εμμανουήλ Παππά καταβάλουν προσπάθειες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων υλικών και την αποκατάσταση των ζημιών.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην ηλεκτροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Μεγαλοχώρι και Δημητρίτσι. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αε επενέβησαν άμεσα για την αποκατάσταση των βλαβών στην ηλεκτροδότηση των χωριών που για κάποιες ώρες έμειναν χωρίς ρεύμα. Το σοβαρότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Μεγαλοχώρι του δήμου Σιντικής όπου από πτώση δένδρου έσπασε στύλος μέσης τάσης με συνέπεια το χωριό να μείνει χωρίς ρεύμα από τις 4.30 το απόγευμα έως τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου.

Διακοπές ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν επίσης στον Προμαχώνα και το Άγκιστρο θέτοντας εκτός λειτουργίας τα συστήματα ασφαλείας λόγω των φερτών υλικών που μετέφεραν τα νερά των χειμάρρων . Στο Δημητρίτσι κατέρρευσε υπόστεγο πάνω σε στύλο χαμηλής τάσης και τον έσπασε με αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος του χωριού, να μείνει χωρίς ρεύμα μέχρι και τη Δευτέρα το μεσημέρι. Είναι η τρίτη φορά, από την αρχή του χρόνου, που στην περιοχή καταγράφονται σοβαρές υλικές ζημιές σε κατοικίες,υποδομές και καλλιέργειες από θεομηνίες.

Πηγή: ethnos.gr